Despre a iubi...

12.08.2022

Zi de zi aud povești de viață dureroase și țin inimi in palmă....eu insămi testez de ani buni, in lucrul cu mine și recomand celor care vin in cabinet, cea mai autentică tehnică de transformare și schimbare constructivă, si anume Lecția IUBIRII pe bune, a IUBIRII  ca stare ce-ți umple inima și-ți inundă mintea!

Intr-o zi de august nostalgic, merită să ne reamitim căteva abilități de conectare emoțională din și în energia IUBIRII, abilități ce stau la îndemâna oricui și  se cer a fi exprimate, manifestate, dezvoltate și menținute active în orice relație.

  • Iubește și asigură-te că iubirea ajunge la cel căruia o emiți, găsește limbajul celui iubit și vorbește-i in  limba sa de iubire!Altfel riști să fii mai puțin credibil sau chiar iubirea ta să nu ajungă, să nu poată fi citită, simțită, asimilată de celălalt! Oprește in a mai lupta cu gândurile tale. Lasă-le să existe odată cu activarea inimii. Fă astfel încât mintea să se intâlnească cu emoția in inimă, acolo unde se activează iubirea! Iubește pentru că poți! Iubește pentru că meriți! Iubește pentru a-ți hrăni rezervorul care e in adâncul ființei tale, și dacă acesta e plin, vei putea oferi fară condiții iubire celor dragi, vieții, universului!
  • Imbrățișează-i pe cei dragi, atinge-le sufletul, inima, cuprinde-i in brațe de adevaratelea sau imaginar dacă nu sunt lângă tine!Energia ajunge și la mii de km distanță dacă ai emis intenția! Doar propune-ți să fii cât mai ofertant și darnic in acest gest!!Atingerea este cea care crează rezonanță și liniștește!!Fie copil, părinte, iubit, prieten- o strangere in brațe, la brațe, de brațe- face minuni!!e calea cea mai simpla de a simți iubirea si liniștea!Se activează instant oxitocina - hormonul conexiunilor, cel care susține activitatea centrilor nervoși din zona cortexului prefrontal ( centrul abilităților găndirii logice) , se menține calmul sistemului limbic, te linștești și primești baia de iubire care te face să fii și mai productiv in toate căte ți le propui!
  • Iartă ceea ce mintea ta numește a fi greșeli!Întodeauna sunt alții care judecă, oprește-te să o mai faci si tu! TU DOAR IUBEȘTE!când este iubire simți doar să alini, să îndrepți, să ierți, să te bucuri că poți fi acolo pentru cel drag, pentru copil, părinte, iubit, partener, prieten, coleg!Și asta se simte cu inima deschisă , nu poate fi mentalizată cu mintea egotică judecativă, cu mașina de tocat a minții  conceptuale.
  • Ascultă!!! fii atent la ce transmite cel de lângă tine și arată că-ți pasă ..ascultă -l mai ales când e trist sau abătut!Ascultă-i dorințele, nemulțumirile, îngrijorările. Doar ascultă-le, fără a te grăbi să ii spui cum să facă sau dacă chiar trebuie să facă ceva!!E nevoie atât de puțin pentru a oferi atât de mult! Sufletul care simte tristețe are nevoie doar de acceptare, are nevoie să simtă iubirea și faptul CĂ IȚI PASĂ!!Se face un schimb autentic de energie vitală atunci când te simți ascultat, se produce vindecarea miraculoasă cu energia aceasta a iubirii.
  • Ai răbdare să il cunoști, descoperă noi aspecte despre copilul tău, despre partenerul, prietenul, colegul tău. Când ai bunăvoință și inima deschisă, te va surpinde cât de multe afli despre tine, cunoscându-l pe el! Oamenii sunt doar oglinzile noastre! De fiecare data e și despre tine, e mai ales despre tine și potențialitățile tale de a te iubi, a rămâne de partea ta, a manifesta iertare și acceptare de sine spre a le putea oferi mai apoi celorlalți.
  • Vorbește clar despre ce simți. Invață să rostești ce gândesti, fără a te simți neadecvat, inutil, in plus...de unde să știe cel din fața ta ce gândești, ce simți, ce vrei de la el si de la relația voastra?? Doar tu rostești gândurile in mintea ta, numai tu știi cu adevarat cine ești si ce vrei.Iar dacă nu știi, adresează-ți intrebări despre tine mai intâi, manifestă curiozitate pentru cine ești tu, care sunt credințele tale, valorile tale, cum se simt ceilalți in preajma ta, in compania ta.
  • Străduiește-te să il susții pe cel drag!Si asta nu dor când iți convine ție sau când  mintea egotică vrea să ai dreptate, ci mai ales când el se afla in disconfort, nevoie, deznădejde, când se simte vulnerabil, neincrezătoir poate. Pune conștient intenția de a -i fi alături, de a-l ințelege, de a face ceva pentru a se simți mai bine - și vorbește despre ce poți sau ce ar dori să faci pentru a-i fi mai bine, cu răbdare, prezenșă, atenție, blândețe.
  • Rămâi acolo!Fii alaturi! Fii prezent, confirmă-i si validează-i ființa, munciți conștient impreună pentru reglarea si ajustarea acelei relații. Orice relație inseamnă doi - eu și tu, dar nu separat, ci alături! Orice relație este un construct, o creație la care se lucrează in egală măsură de către cei doi! Orice relație merită o reparație, iertare, imbunătățire sau dezlegare, incheiere atunci când cei doi nu mai vibrează, s-au pierdut, s-au instrăinat, au uitat de cine și cum sunt ei ca relație!
  • Decide ce să faci după ce te asiguri că ai făcut conștient tot ce a stat în puterea ta pentru reparație.Si niciodată emoțional! Adică ai răbdare, oferă spațiu, iertare, alinare, ințelegere și dezlegare vindecătoare cu recunoștință și mulțumire, dacă  chiar nu mai este altceva de făcut! Acceptă astfel că iubirea este absolut necesară, dar nu este suficientă!!Uneori ea nu ajunge dacă cel din fața ta nu o poate primi dar nici nu o are de oferit!!Fiecare oferă atât cât poate, cât conține de la nivelul său de ințelegere, maturizare psihocomportamentală, nivel de conștiință.

Cu asumare cred ca acest < a fi alături> e cheia disfuncților relationale, indiferent de natura lor !Să avem așadar luminițele inimii aprinse!! Să ne construim spații de iubire in noi și in toate relațiile din viața noastră! Să ne grăbim să iubim- vorba poetului!

< Să ne grăbim să iubim, oamenii pleacă atât de repede,

rămân după ei pantofii şi un telefon surd
doar ce e neînsemnat trece lent ca un melc,
ceea ce contează trece cât ai clipi din ochi,
apoi se lasă o linişte obişnuită, cu totul de neîndurat,

precum candoarea cea mai firească născută din disperare
când ne gândim la cineva după ce am rămas fără el.
Nu fi sigur că ai timp pentru că siguranţa este nesigură,
ne ia sensibilitatea aşa cum fiecare fericire
vine alături de tristeţe şi veselie,

precum două patimi totuşi mai slabe decât una,
atât de repede pleacă oamenii precum amuţeşte sturzul în iulie,
precum zgomotul neîndemânatic sau reverenţa seacă;
pentru a vedea cu adevărat, trebuie să închidem ochii,
deşi cel mai mare risc este să te naşti, nu să mori

iubim mereu prea puţin şi mereu prea târziu
Nu scrie despre asta prea des, scrie doar o dată pentru totdeauna
şi vei fi precum un delfin, blând şi puternic
Să ne grăbim să iubim, oamenii pleacă atât de repede
şi cei ce nu pleacă nu se întorc mereu

şi nu ştim niciodată cum să vorbim despre iubire,
dacă prima este ultima sau dacă ultima este prima .>   Autor: Jan Twardowski 

In dar- această poezie care a venit azi către mine!

12 august 2022

Cu drag, psih LB 

© 2022 Psih.  Liliana Bulgagiu - PSIHOLOGIE APLICATĂ RUSTIC THERAPY  
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți