
ATELIERE DE EMOȚI-onat!

Dragi părinți,
Incepând cu 24.11.2024 , reiau activitățile din cadrul Proiectului EU și COPILUL meu ALĂTURI! cu activitatea
"Atelierul de EMOȚI-onat!"
In cadrul atelierului vom învăța cum e să ți dai voie să fii emoționat! Copii si părinții vor învăta sa-si exprime emotiile, gândurile și dorințele. Vor învăța despre emoții, despre cum să recunoască și să numească ceea ce simt, vor exersa tehnici de exteriorizare a emoțiilor prin exprimare liberă, activând simțurile.
Vor învăța cum să se liniștească când se simt furioși, supărați, cum să găsească soluții la problemele cu care se confruntă, vor experimenta atitudini și valori universale precum- prietenie, bunătate, dragoste, compasiune, empatie, liniște interioară, descoperind și acceptând realitatea că fiecare este UNIC și SPECIAL!
Indiferent de vârstă, avem emoții. Toți oamenii au emoții. Si ceilalți, oricât de aproape sau departe sunt de tine, nu pot ști ce simți înăuntrul tău, decât dacă decizi să exprimi direct și deschis trăirile tale afective.
Acest atelier te poate ajuta să fii conștient implicat
în a identifica ceea ce simți și să
vorbești despre emoțiile tale: bucurie, tristețe, spaima, oboseală, anxietate,
interes, furie, entuziasm, generozitate, liniște-neliniște, bine, mai puțin
bine, îngrijorare, preocupare, plictiseală, apatie, iritare, nervozitate, etc…Știați că sunt numite peste 25o de emoții în vocabularul limbii române?Adică, DA, paleta emoțiilor este foarte vastă si adesea recunoaștem și numim, acceptăm și reușim să integram doar câteva!
Este important să înțelegi ce simți, dar si mai important este sa știi cum sa
spui cuiva despre cum te simți. Si
pentru asta sunt multe modalități de a o
face. Si daca vrei sa arăți celorlalți ceea ce simți, daca vrei să te faci și
să te simți înțeles și acceptat, vino la acest atelier!
Părinte și copil vă aștept să lucram împreună, să ne dezvoltăm vocabularul emoțional, să ne alfabetizăm despre arta lui a fi ALĂTURI !!
Abilitățile
de identificare, conștientizare, exprimare emoționala vor fi învățate prin
jocuri, povești, pictură liberă și desen terapeutic, modelaj din lut, dans și muzică, joc de rol, exerciții
de relaxare și imagerie dirijată, etc.
Beneficiile participării la ateliere- se construiește, se consolidează și se manifestă constant încrederea in sine, se dezvoltă
capacitățile de conectare cu sine și mai ales cu copilul, se identifică strategii alternative de
rezolvare a problemelor noi, este încurajată interacțiunea cu ceilalți , crește autonomia gestionării și organizării emoționale, se diminuează impulsivitatea și sunt eliberate orice manifestări de
excludere/izolare socială, neadaptare , respingere de sine și de ceilalți, reprimare.
Inscrierile se fac la cabinetul psihologic din școală - direct, ori printr-un mesaj aici , la adresa de email lilianabulgagiu@yahoo.com.
Să felicitărim conștient cu și despre emoții…Să le îmbrățisăm, fără a le mai ascunde, a le cosmetiza, ori a fugi de ele…
Căci suntem emoționați și vii , rezonăm și vibrăm la toate câte trăim!
Cu drag!Psiholog LB