Alternative pentru a oferi binele

25.09.2022

Ce inseamnă a răni pe cineva ?- a produce direct sau indirect o daună, o rană, a trece peste liberul său arbitru, a trata cu subiectivism,cu imaturitate si egoism ceva ce ține de celălalt, a intra in intimitatea și in câmpurile subtile pe care celălalt ți le-a oferit sau le-a impărtașit cu tine, a jigni, a sfida, a ironiza, etc! E un răspuns descoperit prin trăire directă! Provocarea serii este aceea de a te opri să dai energie răului, indiferent de forma pe care acesta o ia - conștient sau inconștient. Si dacă fiecare dintre noi este conștient implicat in acest proces decizional de a frăna, a opri răul- avem șanse reale de a fi mai buni ...devenim creatorii unei lumi mai bune - nu doar in citatul lui Gandhi, ci chiar făuritori direcți in acest prezent .aici și acum a unor contexte mai bune.

Cum să facem asta?

  • Pune intenția in fiecare dimineață - azi sunt un om bun, manifest bunătate si deschidere, corectitudine și flexibilitate.Am obiective de frecvență ridicată, setate pe maximizarea binelui din mine și din viața mea.
  • Folosește-ți energia către fapte bune- imbrățisează, fă complimente, apreciază ceva la cel de lăngă tine, ajută, invață ceva pe cel drag, oferă un gest sau un dar cu blăndețe, vorbe frumoase, dă celui care are nevoie poate de ceva ce tu nu mai folosești.Nu aștepta sărbătorile să fii antrenat in acest vortex al binelui, al dăruirii.
  • Oprește intențiile negative ce vin spre tine.E alegerea ta dacă duci mai departe un gând rău, distructiv, dacă te transformi în telefonul fără fir al unei vești care poate răni și mai ales poate crea un egregor al răului.Fiecare om este responsabil/sau nu cu maturitate de ceea ce face, dar suntem supuși legilor universale de echilibrare, in egală măsură.
  • Binecuvintează fiecare ființă umană, acceptă faptul că suntem unici și avem deopotrivă- binele si mai putin binele în noi.
  • Fii atent la nevoile celui de lăngă tine, mai ales fii prezență conștiență pentru copiii tăi, acordă în egală măsură atenție și focus nevoilor materiale, de supraveghere, control si securitate dar si celor de organizare emoțională, de sprijin, de alinare, echilibru, securitate emoțională.
  • Manifestă incredere în tine și în cel de lăngă tine, de multe ori- de prea multe ori - ne suspectăm și ne centrăm pe lucruri neimportante, de suprafață și nu cunoastem cine e cel de lângă noi...alocăm energie și spațiu străinilor, îi primim in viețile noastre și in câmpul vibrațional al sufletului nostru- și nu-i vedem, nu-i atingem, nu le vorbim celor dragi care au nevoie de noi.
  • Lucrează conștient pentru echilibrarea mentalului cu emoționalul tău. Analizează situațiile din viața ta, relațiile, oamenii, dar ia decizii ținând cont si de emoționalitate, de reala dorință de a face bine sau a dojeni poate fără răutate, ranchiună, dușmănie, indiferență.Cel din fața ta nu e cu nimic mai presus și nici mai prejos decât tine - este doar o ființă umană cu alte aspecte subiective, cu dureri si bucurii personale, si vrei nu vrei- este oiglindă pentru tine! Si da, e posibil ca lumina să te poată orbi .Te scoate din zona de confort si pentru că nu știi a acționa cu bunătate- reacționezi!!
  • Fii atent la balanța energetică dintre a da si a primi.Adesea credem că doar a da e bine pentru cel de lângă noi sau invers- creștem crezând că ni se cuvine mereu si doar primim.....rezervoarele se golesc și apare dezechilibru mai devreme sau mai tărziu.Adică se crează premisă pentru a produce răul...
  • Asumă-ți energia, calitatea gândului, a vorbei, a faptei, a stărilor care toate sunt intenții, energii ce ajung la destinatar, căci suntem ființe divine, avem corpuri subtile spirituale care necesită analiza conștientă, rațională, cumpătată a implicării nu doar în viața personală ci și in viata celor de lângă noi.Suntem interconectați, intre noi este un permanent schimb de energii, suprapuneri de câmpuri, interferențe de emisii sub formă de gănd, emoție, intenție.Si peste 80% sunt inconștiente, adică ele rulează pe pilot automat, și chiar dacă declarativ spui - Da ce am făcut?? Ce am greșit? - dacă e sa-ți notezi gândurile care vin imediat din mintea subconșientă vei vedea cată negație, ce intenții răuvoitoare sau mai degarabă nonbine sunt ...inclusiv - nu pot, nu știu, nu mă interesează, el/ea a făcut..trebuia.....e vina lui/ a ei... mă enervează,etc .Orice gând indreptat către celălalt este un deget arătat si o piatră aruncată ...si nicidecum nu suntem judecătorii celuilalt!!
  • Si dacă totuși ceva ne scapă, e firesc până la urmă să se intâmple si astfel - indreaptă!!oricâmd poti alege să iti ceri iertare, să repari pentru tine , in favoarea ta și a celui către care ai comis ceva voit sau nu! Rostețte formula magică- Imi pare rău.Iartă-mă.Te iert! Multumesc! Te iubesc!
  • Fii in slujba celui de lăngă tine ...sub orice formă .Cu modestie acceptă că fiecare iși are experiența sa de viață și dreptatea văzută din perspectiva sa.
  • Pune intenția să vezi frumosul peste tot, nu doar la 5 stele- metaforic vorbind! E posibil să te surprindă locurile simple si chiar vei vedea câtă frumusețe este in jurul tău.
  • Schimbă conștient tiparul de a gândi . de a emite emoții la întâmplare, de a proiecta asupra celuilalt ceea ce nu știi sau nu poți obține, nu poți vedea, simți tu!Vezi cel puțin din 12 perspective, unghiuri de percepție - viața, oamenii, situațiile.
  • Propune-ți zilnic - doresc să emit emoții frumoase, ajuta mă Doamne să văd frumosul..în mine și in afara mea!orice om, oricât de meschin se arată adesea- are o parte frumoasă, divină de care el insusi se sperie si atunci atacă..să ne amintim atât de povățuitoarea poveste Frumoasa si Bestia ...
  • Practică recunostința, mulțumirea, iertarea- în contexte variate si cît mai des cu putință.Si exersează!!!Muncește dragă om!!Fă efort să cresti ca om!!Doar așa devine o abilitate, este integrată ca stil de viață - unul in legea iubirii, a compasiunii, a vindecării, a creșterii și evoluției de dincolo de ce ne arată ochii, simțurile fizice, căci suntem înzestrați cu abilități divine - intuiție, empatie, compasiune, bunatate, curajul de a fi autentic , acceptarea unicităț ii celuilalt, iertare, împăcare, reziliență...atribute ale umanității din fiecare!

Zile binecuvântate.Lumină să fie, lumină este, în lumină suntem!

Psih LB 

© 2022 Psih.  Liliana Bulgagiu - PSIHOLOGIE APLICATĂ RUSTIC THERAPY  
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți